Wisse Jonker
Wisse Jonker

Jonker na kwalificatietoernooi NK: 'Nog een lange weg te gaan'

Sport

ZWOLLE - Wisse Jonker werd deze week tot zijn eigen verrassing toegelaten tot het kwalificatietoernooi van de NK Tennis in Rotterdam. De Zwollenaar won eén potje waarna hij kansloos verloor in de tweede ronde.

Jonker (18) versloeg Nick Faessen in de eerste ronde met 4-6, 6-3, 6-4 en legde het vervolgens af tegen Gijs Brouwer: 6-1, 6-0. De 21-jarige Brouwer is dit jaar doorgebroken in het internationale tennis met zijn eerste toernooizege op de ITF Tour. "Die jongen was gewoon veel te goed. In de eerste set kon ik alleen in het begin aardig mee. Wat ik verder ook probeerde, het wilde niet. Hij loste alles goed op. Maar het is geen schande om van hem te verliezen", zegt Jonker, die het een goed leermoment noemt en beseft dat hij nog een lange weg te gaan heeft.

Jonker was verbaasd dat hij überhaupt mee mocht doen aan het kwalificatietoernooi. "Ik kreeg het woensdag pas te horen. Volgens mij werd ik als laatste toegelaten. Ik had me eigenlijk gewoon voor de lol ingeschreven. Ik dacht 'wie niet waagt, wie niet wint'. Fijn dat ik weer twee potjes heb kunnen spelen."

Jonker vertrekt op 4 januari naar de Verenigde Staten, East Carolina, om daar college tennis te gaan spelen. Lees binnenkort meer over dit avontuur.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32