Van 't Schip: 'Een helft voetballen is niet genoeg'

(door Jeroen Kuiper)

GRONINGEN - 'Voetballen, voetballen.' De spreekkoren van de PEC Zwolle-fans in het uitvak van het Noordlease stadion spreken boekdelen na de eerste helft op bezoek bij FC Groningen. Niet zozeer de 1-0 achterstand, maar vooral de manier waarop er gevoetbald is zorgt voor terechte woede bij de Zwolse fans. Na rust is het spel wel beter, maar Groningen wint desondanks (2-0). De plek in de play-offs komt door het verlies steeds verder in het gedrang.

Lamlendig, zonder enige inspiratie speelt Zwolle in die eerste helft. Trainer John van 't Schip en zijn mannen mogen blij zijn dat het 'slechts' bij 1-0 blijft. Mimoun Mahi ziet een schitterende lob tegen de lat uiteenspatten. In de rust grijpt Van 't Schip in, met debutant Sepp van den Berg en Terell Ondaan voor de falende Erik Bakker en Youness Mokhtar. "Ik ben blij met mijn debuut, maar ik heb door het verlies wel een dubbel gevoel. Toen de trainer zie dat ik erin kwam, begon mijn hart wel even te bonken. Maar als je eenmaal voetbalt, is dat snel weg."

In die tweede helft krijgt Zwolle wel kansen, Ryan Thomas schiet de bal op de bovenkant van de lat, maar het laat na om de gelijkmaker te produceren. Daardoor kan Groningen in de slotfase via Ajdin Hrustic alsnog voor 2-0 zorgen. En houdt de matige reeks van PEC in de tweede seizoenshelft aan. "Een helft voetballen is niet genoeg", moppert trainer Van 't Schip.

Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32