Afbeelding

Regio Zwolle boekt tweede zege op rij in kampioenspoule; 'nu al een geweldig seizoen'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)
ZWOLLE - Twee overtuigende sets zijn voldoende voor de vrouwen van Regio Zwolle Volleybal om Set Up ’65 met een 3-0 nederlaag terug te sturen naar Ootmarsum. De tweede 3-0 zege op rij voor de volleybalsters. Tijdens de laatste ’Supersaturday’ van het seizoen in eigen huis lukt het de mannen van ConÍche Topvolleybal daarna niet om ook punten te pakken. Taurus is superieur en wint zonder setverlies.

Het duurt even, maar als de Zwolse vrouwen op stoom zijn is er voor Set Up ‘65 in de eerste set al niets te halen; 25-13. De Tukkers hebben ook daarna niets in te brengen. Passend, serverend en blokkerend, alles is dik op orde bij de thuisclub. Het tweede bedrijf duurt welgeteld zeventien (!) minuten en wordt met 25-12 gewonnen. Het zegt alles over de slagvaardigheid aan Zwolse kant. In de derde set stroopt de hekkensluiter in de kampioenspoule de mouwen nog even op. De formatie van Wilfried Groothuis kijkt lang tegen een achterstand aan en ziet ook nog Kelly van de Haar bij 16-19 uitvallen met een nare enkelblessure. Het oponthoud werkt als haarlemmerolie voor de Zwollenaren. Met Manon Zeeboer en Siska Hoekstra in de ploeg is er de ommekeer. Anneke Ykema verzilvert het wedstrijdpunt (25-22).

Afspraken nakomen

Captain Ester de Vries, die weer een degelijke wedstijd speelde, is dik tevreden na afloop. “We komen allemaal de afspraken na. Dan kun je ver komen. In de derde set maakten we teveel fouten. Gelukkig pakten we het na het uitvallen van Kelly weer op. Schrijf maar dat we het voor haar hebben gedaan.” Manon Zeeboer vond het wel frappant dat het pas weer begon te lopen na de gedwongen pauze.
“Het gaf ons kennelijk nieuwe energie en het geeft ook de veerkracht van dit team aan. Maar we moeten onszelf geen druk opleggen en de focus houden. Het is nu al een geweldig seizoen. We kunnen vrijuit spelen.“

Mannenteam fungeert als figurant

De eclatante zege van de vrouwen zou een stimulans kunnen zijn voor de mannen. Maar Coníche Topvolleybal Zwolle is slechts figurant in de kampioenspoule. Na de gênante veegpartij een week eerder tegen Orion is er meer beleving maar dat is onvoldoende tegen het stabiele Taurus (16-25, 20-25, 22-25).Alleen in de derde set is er een opleving. Jelle Hilarius legt de vinger op één van de zere plekken. ”We hadden al een te smalle selectie. Met zoveel blessures erbij komen we tekort en je belast tevens de mannen die wel spelen. Taurus is dan gewoon beter.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32