eigen foto

Handballers Travelbags/HV Zwolle namen revanche op DFS en positioneren zich voorlopig als top van de middenmoot

Op zondag 25 maart mocht Travelbags/HV Zwolle Heren 1 optreden tegen DFS Arnhem. Een wedstrijd die in Arnhem verloren werd met 28-18 maar nu in eigen huis gewonnen moest worden om de zesde plek te veroveren in de competitie.

De heren van Zwolle waren dan ook duidelijk van plan om de wedstrijd te gaan winnen. Door een mooie eerste aanval werd het net getroffen door Bart Kroeze. Door deze openingstreffer van de thuisploeg kregen de heren zelfvertrouwen en na een de 1-1 konden zij dan ook uitlopen naar 6-1. Door goed opgezette aanvallen en mooi afgewerkte doelpunten van onder andere Stefan Bult.

De eerst helft verliep vervolgens positief voor Zwolle. Mede door snelle break-outs van Lesley Rigter en goed samen spel met cirkelspeler Igor Klomp konden de heren de rust in met een stand van 14-10.

In de rust werd duidelijk aangegeven dat het team verdedigend een tandje bij moest zetten en ze het snelle tempo, wat in de eerste helft te zien was, vol moesten houden. Op die manier kon Zwolle de wedstrijd nog meer naar hen toe trekken.

De tweede helft begon dan ook met sterk spel, en door goed samen te werken konden opbouwers Rik Talens en Luuk Broers ook het net vinden. Ook nu werd er leuk gespeeld en werd er ook weer goed gebruik gemaakt van de cirkelspeler.

Halverwege de tweede helft moest de verdediging overschakelen naar een 6-0 formatie, omdat DFS het met 2 cirkel spelers ging proberen. Dit werd goed opgevangen, waardoor in de laatste 10 minuten er veel break-outs gelopen konden worden. Hierdoor werd de eindstand uitgebreid naar 28-20 en bleven de 2 punten in Zwolle.

Tijdens deze wedstrijd hebben de heren van Zwolle laten zien dat zij zich goed ontwikkeld hebben afgelopen seizoen en dat zij de zesde plek in competitie verdiend hebben.

Op zondag 8 april spelen de heren hun laatste wedstrijd in Lent. De wedstrijd die ervoor kan zorgen dat Zwolle op plek 6 eindigt of dat zij nog plek moeten maken voor Erica of Minerva.