Afbeelding

Buurtkracht organiseert huiskamerdiner voor duurzame Zwollenaren

Algemeen

ZWOLLE - Om inwoners van Zwolle en omgeving die enthousiast zijn over het verduurzamen van hun huis met elkaar in contact te brengen, heeft Buurkracht voor woensdag 18 april een huiskamerdiner in het Enexishuis georganiseerd.

De eerste tafelgast is geen onbekende: Michiel van Willigen, wethouder duurzaamheid bij de gemeente Zwolle. Negen andere mensen met interesse in energie besparen en opwekken kunnen de wethouder vergezellen. Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. “Inmiddels zijn ruim 265 buurten actief in Nederland, waarvan veertig buurten in Overijssel. In Overijssel besparen Buurkrachtbuurten samen al 112.000 euro per jaar op hun energierekeningen”, meldt Buurtkracht. Met het huiskamerdiner wil de organisatie nog meer mensen in Overijssel op weg helpen. “Het biedt een goede gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over hoe je samen met je buurtgenoten tot energiewinst kunt komen.”

Het gezelschap van woensdag 18 april bestaat uit tien inwoners van Zwolle en omgeving die al actief zijn met energiebesparing of daarvoor juist interesse hebben. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij buurtbegeleider Eline Liezen via eline@buurkracht.nl.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32