Afbeelding

Trainer Zwolsche Boys: 'intensief oefentoernooi komt te vroeg'

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Zwolsche Boys kondigde eind vorig seizoen aan dat het deze zomer weer mee ging doen aan het Berend Elzermann-toernooi bij VSCO '61, maar van de nieuwe trainer Bart Ester had dat niet gehoeven.

"Ik vind dit al heel intensief zo vroeg in de voorbereiding. Zeker ook gezien de tegenstanders." Zwolsche Boys speelt op zaterdag, woensdag en zaterdag te beginnen met een duel tegen WVF op 18 augustus. DOS Kampen en SVI volgen. "Om beslagen ten ijs te komen, zijn we deze week al begonnen met trainen", zegt Ester, die niet blij is met het feit dat er in die toernooiweek niet tot nauwelijks gelegenheid is om te trainen.

Ester nam deze zomer de plaats in van Jan Verheijen als hoofdtrainer. Verheijen stapte na het seizoen op als gevolg van onenigheid met het bestuur. "Ik ken de club wel goed, maar de spelersgroep eigenlijk niet", zegt Ester, die dinsdag, donderdag en zaterdag met de groep op het veld stond. Voor zowel de trainer als de spelers een aangename kennismaking.

Ester zag een spelersgroep die hunkerde naar intensievere trainingen waarin meer tactiek aan bod komt. "Niets ten nadele van mijn voorganger, maar het gaat er wat gedisicplineerder aan toe, en wat intensiever. We hebben gisteren intensief getraind en dan merk je wel veel enthousiasme en plezier bij die gasten. Dat is gaaf om te zien. Je merkt wel dat die ploeg dat nodig heeft."

Op tactisch gebied wil Ester Zwolsche Boys wat meer inhoud geven. Onder Verheijen ontbrak het de afgelopen twee seizoenen nogal eens aan een duidelijk wedstrijdplan. "Ik denk dat wij een goed voetballende ploeg kunnen hebben, maar dan moet je wel conform een bepaalde tactiek voetballen. Dat is de uitdaging", aldus Ester.

Start oefencampagnes
Meerdere Zwolse amateurvoetbalclubs openen deze week hun oefencampagne in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen, dat in het weekeinde van 22/23 september van start gaat. Ook SVI komt in actie op het oefentoernooi van VSCO'61 in Oosterwolde. Zaterdag is eersteklasser Nunspeet de eerste tegenstander. Vijf dagen later is VSCO '61 de tegenstander en op 25 augustus speelt het tegen Zwolsche Boys.

Be Quick '28 speelt op 21 augustus haar eerste wedstrijd. Derdeklasser Swift '64 is de tegenstander. Van 24 tot en met 26 augustus heeft de ploeg van trainer Edwin van Nijen een trainingskamp in Noordwijk.

SV Zwolle opent de oefencampagne op zondag 19 augustus tegen een aansprekende tegenstander, te weten eersteklasser Rohda Raalte.