Afbeelding

Groene hagepreek op landgoed Schellerberg

Algemeen

Landgoed Schellerberg in Zwolle is zondagmiddag 2 september om 16.00 uur het decor voor de jaarlijkse groene hagepreek van de plaatselijke natuurwerkgroep A Rocha.

De openluchtdienst spreekt de Zwolse predikant Jeroen Sytsma over het thema ‘Hoe duur is zuurstof?’ Sytsma - verbonden aan de Koningskerk in Zwolle-Zuid - is zelf vogelaar en natuurliefhebber. Natuurwerkgroep A Rocha is met vrijwilligers betrokken op het beheer van de Scheller- en Oldenelerwaarden in Zwolle, samen met Uw Stadsboer.

De interkerkelijke viering, waarin aandacht voor de schepping centraal staat, duurt een uur. Iedereen is van harte welkom.

Landgoed Schellerberg ligt op een oude rivierduin van de IJssel en is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Deze zondagmiddag stelt familie Mostert hun tuin open voor de hagepreek-bezoekers.

Vrijwilligers van de natuurwerkgroep A Rocha zorgen voor drinken en wat lekkers. Neem zelf een stoeltje of kleedje mee om op te zitten. Kom zoveel mogelijk met de fiets, want parkeren is lastig. Adres: Schellerbergweg 18 in Zwolle.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32