Afbeelding

Ladies Run: 'in beweging komen en gezellige avond uit voor vrouwen'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – "Eigenlijk moet het nog veel groter", zegt organisator van de Zwolse Ladiesrun Nanja Schorel na afloop van de derde editie, waar zo'n zeshonderd vrouwen aan deelnamen. Schorel roemt de gemoedelijke sfeer van de wedstrijd die niet om podiumplaatsen of persoonlijke records draait. "Er zijn altijd fanatiekelingen natuurlijk, maar het draait om in beweging komen en een gezellige avond uit voor vrouwen."

Op een ongedwongen manier een stukje (hard)lopen door de stad en vervolgens gezellig samen een drankje nuttigen in het centrum en/of een mooie moeder/dochter-activiteit. Het idee achter de Zwolse Ladiesrun, al langer bekend in andere Nederlandse steden, is simpel maar doeltreffend. “Het is zo leuk om bijvoorbeeld al die moeders te zien met dochters. Een klein meisje van zes dat voor het eerst meeloopt en volgend jaar weer mee wil doen. Vrouwen die nooit meedoen aan wedstrijden, maar zeggen 'dit leek me wel een leuke run'. Dat is toch fantastisch om te horen?”, zegt Schorel enthousiast.

Aan enthousiasme sowieso geen gebrek bij het hoofd, de armen en de benen van de organisatie. Schorel organiseert de wedstrijd vrijwel in haar eentje. “M'n zusje helpt mee, maar in principe heb ik alles gedaan.” Het aantal deelnemers is dus sterk afhankelijk van haar eigen inzet. Voor de eerste editie, in 2016, stonden circa 850 vrouwen aan de start. “Toen heb ik er veel meer aan gedaan, ging ik overal langs, iedereen mailen en bellen.” Vorig jaar waren er rond de 600 en dit jaar, mede door Halloween, nog ietsje minder. Schorel heeft niets te klagen -”het was weer een heel leuke run, onder prima omstandigheden”- maar wil in 2019 wel uitbreiden. “Het is zo leuk om al drie vrouwen bij elkaar te zien en de positieve sfeer. Dat zouden we eigenlijk nog wel groter willen neerzetten. Volgend jaar gaan we voor het dubbele aantal!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32