Afbeelding

Waterpolosters Swol op eigen kracht naar promotiepoule

Sport

ZWOLLE – De waterpolovrouwen van Swol 1894 spelen de rest van dit seizoen in de poule voor promotie naar de eredivisie. Hierdoor is de ploeg van trainer/speler Mieke van der Sloot verzekerd van een volgend seizoen in de eerste klasse.

Na drie kampioenschappen op rij was het de vraag of de Swolse vrouwen dit seizoen ook mee zouden kunnen in de eerste klasse en het antwoord is overtuigend. Door de 7-12 winst in Zoetermeer bij laagvlieger WZC eindigt Swol 1894 bij de eerste vier en plaatst het zich voor de promotiepoule. Daarin gaat het vanaf het weekeinde van 8/9 december met zeven andere ploegen strijden voor een plek in de hoogste landelijke klasse. Van de acht ploegen promoveren er vijf naar de eredivisie.

Swol wist voor het weekeinde niet of winnen genoeg was, maar na de nederlaag van concurrent BZ&PC tegen koploper PSV was die zekerheid er wel. Van spanning was tijdens de wedstrijd tegen WZV nauwelijks sprake. Swol nam een 2-7 voorsprong en liep vanaf 4-9 uit naar 4-11. Daarmee was de strijd gestreden. "We lieten wel veel kansen onbenut, maar als je ook mindere wedstrijden wint, dan sta ja waar je nu staat", zegt Van der Sloot trots.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32