Afbeelding

Rolf Egberink spreekt over de Twentse geologie

Algemeen

BERKUM - Rolf Egberink houdt op vrijdagavond 23 november een lezing met als thema ‘de geologie van Twente, vaste grond onder onze voeten?’

Bezoekers maken een reis door de tijd in de ondergrond van Twente. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de zwerftocht die Twente maakte over het oppervlak van de aarde, het ontstaan van het huidige landschap door het landijs en de winning van gas en zout. Ook kan men voorbeelden zien van stenen zoals ze ook in Twente worden gevonden. “We maken bezoekers bewust van geologische bijzonderheden en verschijnselen, die tezamen een variatie in geologische zin opleveren, die we elders in Nederland niet zo aantreffen. Twente is een geologisch unicum”, volgens de organisatie.

De bijeenkomst wordt gehouden in het gebouw van de Milieuraad Zwolle in Berkum (Zwolle). De ruimte is links tegen wijkcentrum de Weijenbelt. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Het adres is Campherbeeklaan 82 A. De toegang is voor jongeren tot dn met 21 jaar gratis. Iets ouder, dan ziet de organisatie graag een bijdrage van 3 euro.