Afbeelding

Karateka’s Mossel-Boot presteren prima op internationale podia

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De karateka’s van de Zwolse club Mossel-Boot kunnen terugkijken op een mooi weekeinde. Er werden prijzen gewonnen in het Portugese Santarem en ook wat dichterbij in het Belgische Luik.

In Luik werd voor de derde keer het grote toernooi van de regio Luik georganiseerd en daar kwamen maar liefst 1100 deelnemers op af. De Kamper broers Dylan en Joël van Moerkerk waren namens de Zwolse club afgereisd en kwamen met een bijna 100%-score naar huis. Joël wist in zijn leeftijdscategorie (tot 21 jaar) al zijn partijen te winnen. In de finale rekende hij gedecideerd af met Nadji Noah uit Maastricht: 3-1. Later op de dag kon hij ook meedoen bij de senioren en werd toen in de halve finale gestuit door de latere kampioen. De strijd om brons was geen probleem tegen de Luxemburger Jetnor Bala: 10-0.

Broer Dylan van Moerkerk liet zien dat hij met maar één doel naar Luik was gekomen en dat was de volle winst. Hij won al zijn drie voorwedstrijden met duidelijke cijfers en ook in de finale was de Braziliaan Luiz da Silva geen partij: 13-3. Een mooie opsteker voor de Kampenaar die met een goed gevoel af kan reizen naar het Chinese Shanghai waar hij op 7 en 8 december op de mat verschijnt tijdens het grote Serie A-toernooi.

Wado Karate

Een team van vier sporters kwam op zaterdag uit op de Europese Wado Karate wedstrijden in Santarém (Portugal). Onder leiding van coach Henk Sporkslede wist Sylvie Nijzingh zich te plaatsen voor de finale, waarin ze met klein verschil verloor van Elina Sabotic uit Luxemburg: 1-2. Clubgenoot Esmee Kaya pakte een eervolle derde plek bij de dames tot 21 jaar, terwijl Merlijn Nibourg en Peter Blaauwgeers de strijd om de derde plek net niet wisten te winnen.

Een mooie score voor de Zwolse karateka’s die hard werken om de top in deze nieuwe Olympische sport te breiken.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32