Afbeelding

Tiener scoort er op los bij jeugdig, maar steeds stabieler Be Quick '28

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – In de wedstrijd tegen Hulzense Boys bewijst Be Quick '28 nog maar eens dat de moeizame competitiestart niet een voorbode was van een seizoen degradatievoetbal. Ondanks blunders van de ervaren Teko Malanda en Dennis Schotanus, goed voor twee tegengoals, en de afwezigheid in de basiself van Sander Aarten en Frank Oosterhof, die een vracht aan ervaring en doelpunten bezitten, wint Be Quick '28 dik verdiend van subtopper Hulzense Boys met 3-2.

Een van de spelers die er, met vijf goals in de afgelopen zeven competitieduels, aan bijdraagt dat Be Quick de degradatiezone langzaam maar zeker achter zich laat, is Hugo Koopman. De lange, rossige aanvaller scoort zaterdag, in de laatste thuiswedstrijd van 2018, de 2-1 op aangeven van de sterk spelende spits Sertac Yilmaz. Altijd lekker natuurlijk, scoren, maar het is niet genoeg om de hele wedstrijd te mogen blijven staan, merkt de eerstejaars senior, die na zijn doelpunt tegen IJVV als invaller twee keer een volledige wedstrijd speelde.

Tegen Hulzense Boys wordt hij na een uur spelen door Edwin van Nijen naar de kant gehaald. “In de eerste helft vond ik hem wat vlak. Daarin moet hij wel groeien. Hij moet iets meer overzicht houden. Vier, vijf keer wordt-ie gedubbeld, dan moet-ie het in de combinatie zoeken maar dan gaat-ie voor de één-tegen-één en lijdt hij balverlies. Maar hij heeft wel een neusje voor de goal, dat is echt een kwaliteit van hem”, zegt de trainer.

Neusje voor de goal

Het gaat lekker met Koopman in zijn eerste volledige seizoen bij de hoofdmacht. De journalistiekstudent ging toen hij in de E'tjes speelde van Zwolsche Boys naar Be Quick en scoorde als centrumspits aan de lopende band. Omdat in het eerste ene Sertac Yilmaz op die positie rondloopt, die tegen Hulzense Boys belangrijk is als aanspeelpunt en aangever, komt Koopman vanaf de linkerkant. “Sertac vult het heel goed in”, weet Koopman, die desondanks genoeg in scoringspositie komt. Dat is ook een kwaliteit van hem. De negentienjarige Zwollenaar moet het naar eigen zeggen meer hebben van zijn neusje voor de goal dan van acties binnendoor of buitenom.

Progressie

Van Nijen ziet zijn elftal ondertussen stabieler worden. “Het neerzetten van de verdediging, daar hebben we het telkens over; dat doen we steeds beter. Ik vind dat we al minder weg geven. Als je ook kijkt naar Timo Oorburg die het vandaag goed doet. Drie jonge jongens achterop (Oorburg, Pot en Franken, naast de ervaren Schotanus, MdR), dat wordt steeds stabieler. En je krijgt je kansen”, zegt Van Nijen, die inmiddels al zes competitiewedstrijden op rij ongeslagen is met Be Quick. Van Nijen is tevreden met de progressie. "Wat we op de training doen, zie je steeds meer terugkomen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32