Afbeelding
vrij van rechten

Concert nostalgieband en -projectkoor Leger des Heils in Zwolle

Algemeen

De landelijke Nostalgieband en het Nostalgie Projectkoor van het Leger des Heils komen op zaterdag 6 april naar Zwolle. Leden van de band komen uit heel Nederland. De doelstelling van de brassband is het spelen van ‘klassiek’ brassband-repertoire, gecomponeerd tussen de jaren 1900-1985.

Grondleggers van de Leger des Heils-brassmuziek zijn onder andere Eric Ball, Dean Goffin, Erik Leidzen en Ray Steadman Allen. Zij schreven zeer indrukwekkende composities. Werken die tot de klassiekers in de brasshistorie behoren en die, net als de werken van de grote klassieke componisten, tijdloos zijn.

Om het concert van de Nostalgieband meer luister bij te zetten, is er voor gekozen om een Projectkoor samen te stellen, eveneens met leden uit het gehele land. Het koor zingt liederen van het Leger des Heils, eveneens uit voornoemde periode. Brassband en projectkoor staan dus garant voor een avond vocale en instrumentale muziek met herkenning en emotie.

Kaartverkoop

Dit concert wordt zaterdag gehouden in de Zuiderhof, Troelstralaan 25 te Zwolle-Zuid. Aanvang 19.00 uur. Deuren open 18.30 uur. Kaarten zijn bij de entree te koop en kosten € 7,50 (inclusief een consumptie). Vooraf bestellen kan ook via bankekening NL59 ABNA 0441 8431 31 t.n.v. NBA. De gereserveerde kaarten liggen dan klaar bij de entree van de kerk.

Fotobijschrift:

De Nostalgieband wordt gedirigeerd door kapelmeester Piet Visser uit Harlingen.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32