Afbeelding
Erik-Jan Berends

Huis van Verhuur, actief voor huurder én verhuurder

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Huis van Verhuur is zeven jaar geleden begonnen met de verhuur van te koop staande woningen en appartementen. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot dé partij die voor haar klanten op zoek gaat naar verhuurlocaties.

“Dat kunnen bijvoorbeeld winkelpanden met appartementen zijn, maar ook kantoorlocaties en zorgcentra die worden getransformeerd tot appartementengebouwen”, legt account- en projectmanager Laura Vernooij uit. “We functioneren vergelijkbaar als een woningcorporatie, met een eigen facilitair team en huismeester service maar hebben zelf geen bezit. Wie een woning wil huren, kan zich kosteloos inschrijven en aanmelden voor woonruimte. Als wij geschikte ruimte voor hen hebben gevonden, nodigen we ze persoonlijk uit voor bezichtiging.”

Huis van Verhuur richt zich onder meer op overtollige buurtcentra, kantoorpanden en verzorgingshuizen. Vernooij: “We ontvangen graag ontwikkelaars die vastgoed kopen om hen vervolgens goed te begeleiden, uiteindelijk ook met de verhuur. Dat kunnen overigens ook verhuurders met één pand zijn. We krijgen daarvoor meer aanbod sinds we op deze zichtlocatie aan de Assendorperstraat 46 zitten. Daarnaast zijn wij facilitair partner van een zorginstelling voor begeleid wonen.”

Afgelopen weekend zijn kandidaat-huurders persoonlijk uitgenodigd voor het project Emma Parc aan de Emmastraat. “Dit is een locatie die we voor een bestaande relatie volledig verzorgen”, vervolgt Vernooij. “In het voormalige kantoorpand zijn 39 appartementen gerealiseerd. Voor die locatie hebben we alles geregeld als de indeling, het serviceconcept, de faciliteiten en de verhuur. Na zo’n Open Dag gaat de verhuur volledig van start. Iedereen wordt daarvoor persoonlijk uitgenodigd. Als Huis van Verhuur zijn we er zowel voor huurders als verhuurders: de enige en unieke particuliere woningcoöperatie.”

Huis van Verhuur

Assendorperstraat 46

8012 CA Zwolle

(038) 421 04 66

www.huisvanverhuur.nl

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32