Afbeelding

Ontspannen Leren voorkomt 'huiswerkgedoe' in gezinnen

· leestijd 1 minuut Algemeen

In november 2019 is Ontspannen Leren & Studiecoaching gestart met begeleiding gericht op de individuele leerling die moeite heeft met het organiseren en afronden van schooltaken en het plannen en structureren van huiswerk. In persoonlijke begeleiding wordt er naartoe gewerkt dat leerlingen uiteindelijk zelfstandig en effectief met hun huiswerk leren omgaan. Conflicten in het gezin en stress in huis rondom ‘schoolgedoe’ worden daarmee voorkomen. Toetsen, tentamens en scripties worden planmatig en zorgvuldig voorbereid waardoor de kans op studiesucces wordt vergroot.

Ontspannen Leren & Studiecoaching is ontstaan vanuit een persoonlijke passie die Mireille heeft voor leerlingen en studenten die onder de huidige druk van school of studie lijden. Ze ervaren stress, hebben geen tijd meer voor sport of bijbaan omdat er zoveel ‘moet’. Mireille is werkzaam bij het Deltion College en de trotse moeder van twee puberende dochters van 14 en 17. ‘Niet voor niets ben ik mij, naast mijn werk, gaan bekwamen in de begeleiding van leerlingen met autisme. Onze jongste dochter is belast met ADHD en ASS (autisme spectrum stoornis) en ook in klassen komt het regelmatig voor. Dagelijks word ik geconfronteerd met de extra begeleiding die leerlingen én mijn dochter nodig hebben. Ik heb gemerkt dat scholen en grote huiswerkinstituten onvoldoende in staat zijn om gepersonaliseerde, specifieke begeleiding te bieden. Vaak blijft het toch bij overhoren en controleren of iets ‘af’ is. Daar is een leerling uiteindelijk niet mee geholpen. De dienstverlening van Ontspannen Leren richt zich op het ontwikkelen van zelfredzaamheid rondom schoolwerk. Iedere ontwikkelingsfase vraagt hierin een andere benadering en persoonlijke aanpak.

Ik geef aandacht aan alle individuele leerlingen en studenten die behoefte hebben aan extra begeleiding. Door mijn expertise op het gebied van didactiek (het kunnen onderwijzen) en als ervaringsdeskundige op het gebied van ASS en ADHD kan ik de juiste, gepersonaliseerde ondersteuning bieden. Mijn doel is om jongeren hun zelfvertrouwen te laten terugvinden en ze weer gemotiveerd te krijgen voor school, zonder frustraties of conflicten thuis!’ Neemt u gerust eens contact op via mireille@ontspannenleren.com of kijk op de website www.ontspannenleren.com.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32