Arno Hoekstra
Arno Hoekstra Pedro Sluiter (archief)

Berkum-trainer Hoekstra tekent voor twee jaar bij

Sport

ZWOLLE - Berkum gaat ook na dit seizoen verder met Arno Hoekstra als hoofdtrainer. De 43-jarige Fries keerde dit jaar terug bij de Zwolse hoofdklasse, waar hij eerder al twee seizoenen trainer was.

In zijn eerste periode werd hij kampioen in de eerste klasse en kende hij vervolgens een prima seizoen met Berkum in de hoofdklasse. Om tijd te maken voor zijn bedrijf besloot hij na die jaargang, waarin Berkum net naast de titel greep, een jaartje afstand te nemen van het voetbal.

"Ik ben er blij mee, van beide kanten is er tevredenheid", vindt Hoekstra. "Dat de club en ik nu voor twee jaar hebben getekend getuigt van vertrouwen, ook in de toekomst. We zijn bezig met de verdere opbouw van deze selectie en dit past in de plannen voor de langere termijn", aldus Hoekstra, die zich momenteel met Berkum bevindt op een zesde plaats in de hoofdklasse B.

Hoekstra kwam als voetballer uit voor diverse jeugdelftallen van profclub SC Heerenveen, maar blessures knakten die carrière in de dop. Als trainer was hij drie seizoenen werkzaam bij FVC in Leeuwarden (hoofdklasse en eerste klasse zondag) en stond hij vijf jaar aan het technische roer bij zaterdageersteklasser d’Olde Veste ’54 in Steenwijk.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32