Pijnlijk verlies handbalmannen tegen concurrent

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - "Deze kwam wel binnen", treurt trainer Peter Born na de 20-29 nederlaag tegen Reehorst 2, nota bene een concurrent in de eerste klasse A.

De handbalmannen hadden zich als doel gesteld zich te mengen in de titelstrijd, of in ieder geval te strijden om de bovenste plaatsen, maar na het verlies van zaterdagavond is de top drie even uit beeld. En met kampioenskandidaat Cabezota als volgende tegenstander (15 december) wordt het lastig om de eerste seizoenshelft met een positieve noot af te sluiten.

"In de eerste helft was er nog niet zo veel aan de hand. We gingen met twee punten achterstand de rust in", zegt Born over de wedstrijd tegen Reehorst 2. "Het werd ook gelijk in de tweede helft, maar wij zij op een gegeven moment wel scoren, missen wij de kans in de uitbraak. Daarna lopen zij uit", zag Born, die Rik Talens en Bart Kroeze moest missen, twee belangrijke schakels in de mannenploeg. Talens is nu al een paar weken uit de roulatie en Kroeze sinds de vorige wedstrijd. "Dat zag je terug in het spel. We waren wat onzeker en slordig in de afronding."

De mannen van Travelbags/HV Zwolle spelen voor het derde achtereenvolgende seizoen in de eerste klasse na een overtuigend kampioenschap in 2017.

Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32