Afbeelding

Aanleg spoorviaduct betekent verkeersoverlast op de Marsweg en Ceintuurbaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Werkzaamheden aan het spoor zorgen de komende maanden voor overlast op de Marsweg en de Ceintuurbaan.

Het spoor tussen Zwolle en Herfte wordt verbreed. Van januari tot oktober wordt gewerkt aan de bouw van een nieuw spoorviaduct over de Ceintuurbaan. Ook het fietsviaduct wordt vernieuwd.

Afsluiting

Op donderdag 5 maart vanaf 19.00 uur tot 8 maart 06.00 uur zijn de huidige verkeersmaatregelen op de Ceintuurbaan tijdelijk opgeheven en zijn er vier rijstroken beschikbaar. Vanaf vrijdag 6 maart 19.00 uur tot maandag 8 maart 06.00 uur is de Marsweg vervolgens afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers. De aannemer verwijdert dan de hulpconstructie voor de bouw van het spoorviaduct.

Ceintuurbaan

Van zondag 8 maart 19.00 uur tot maandag 9 maart 06.00 uur worden de verkeersmaatregelen op de Ceintuurbaan teruggeplaatst, maar dan op de andere rijbaan dan waar ze nu staan. Er is dan voor elke richting weer één rijstrook beschikbaar. In week 11 tot en met 13 (9 tot 27 maart) is er buiten de spits soms één rijstrook van de Marsweg afgesloten. Verkeersregelaars zijn dan aanwezig om het verkeer te regelen.

Planning

Op 16 april vanaf 19.00 uur tot uiterlijk 17 april 06.00 uur worden de verkeersmaatregelen op de Ceintuurbaan gewijzigd. Vanaf dan is er op beide rijbanen één rijstrook beschikbaar. Als alles volgens planning verloopt, worden deze maatregelen op 7 mei vanaf 19.00 uur tot de volgende ochtend 8 mei 06.00 uur verwijderd.

Eind mei of begin juni wordt de Ceintuurbaan nog één keer kortdurend afgesloten voor het plaatsen van de liggers van het spoordek en het naastgelegen fietspad.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32