Kaj Raterman
Kaj Raterman Hans de Lange

Sparta mag nog een jaar in de hoofdklasse spelen

ZWOLLE - De missie is geslaagd. De korfballers van Sparta Zwolle zijn door de 27-23 overwinning op concurrent ODIK zeker van een tweede seizoen in de hoofdklasse.

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen wist Sparta vooraf dat het aan een gelijkspel genoeg zou hebben om haar plekje bij de beste 26 clubs van Nederland veilig te stellen. Vanaf de eerste minuut liet de formatie van coach Henco Pullen, die zijn contract deze week met een jaar verlengde, er geen gras over groeien. ODIK werd verdedigend onder druk gezet en Sparta reeg in lange aanvallen de kansen aaneen. De eerste minuten konden de Barnevelders scorend nog even bijblijven, maar al snel werd er een gaatje geslagen dat richting de rust werd uitgebouwd tot 13-8.

Wellicht wat in slaap gesust door de comfortabele voorsprong, zag Sparta de bezoekers in de tweede helft weer dichterbij kruipen. De wedstrijd leefde weer volop toen ODIK op slechts een puntje was gekomen, maar verder liet Sparta het niet komen. Net op tijd werd de rug gerecht en liep de Zwolse ploeg via goals van Pim Steenbergen en Jildau de Jong weer uit naar een verschil dat ditmaal wel beslissend was. Kaj Raterman mocht vervolgens de eindstand bepalen op 27-23.

Door de overwinning zijn een wedstrijd voor het einde nu alle kaarten geschud in de Hoofdklasse B. ODIK en SCO degraderen, Dalto en Oost-Arnhem gaan strijden om promotie naar de Korfbal League en Sparta mag zichzelf nog een jaar laten gelden op het één-na-hoogste niveau van Nederland. Dat moeten de Zwollenaren echter wel doen zonder sterkhouders Pim Steenbergen en Anique Steenbergen. Beiden hebben aangegeven dit jaar aan hun laatste seizoen in de Zwolse hoofdmacht bezig te zijn.

Doelpunten Sparta: Kaj Raterman 5, Rowie Soldaat 4, Pim Steenbergen 4, Jildau de Jong 4, Anique Steenbergen 3, Henri Kikkert 3, Jeroen Hukema 3, Iris de Jong.

Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32