Vito van Crooij haalt uit namens PEC Zwolle.
Vito van Crooij haalt uit namens PEC Zwolle. Pedro Sluiter

Van Crooij per direct van Zwolle naar Venlo

Sport

PEC ZWOLLE

Vito van Crooij keert per direct terug naar zijn oude liefde VVV-Venlo. Het nog twee jaar doorlopende contract van de vleugelaanvaller wordt door de Limburgers afgekocht.

Van Crooij kwam in 2018, samen met Clint Leemans, over van VVV en had nog een contract tot medio 2022 in Zwolle. De 24-jarige vleugelspits kende een sterk eerste seizoen waarin hij negen competitietreffers maakte, maar in de afgelopen jaargang was zijn vorm ver te zoeken en kwam hij niet tot scoren.

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: "Vito kende een goed eerste seizoen in Zwolle. Hij kroonde zich tot clubtopscorer en er ging altijd veel dreiging van zijn acties uit. De afgelopen jaargang was vanaf het eerste moment wat ongelukkig. Vito kwakkelde met blessures en wist zijn vorm niet te herpakken. De interesse van VVV-Venlo was er al geruime tijd en ik ben dan ook content dat we nu tot overeenstemming zijn gekomen. Namens de club wil ik Vito bedanken voor de afgelopen twee jaar en wens ik hem succes met het verdere verloop van zijn carrière."

VVV had er ook wel oren naar om Leemans weer terug te halen, maar die krijgt nog een kans in Zwolle. De middenvelder werd afgelopen seizoen verhuurd aan RKC Waalwijk en heeft bij PEC nog een contract voor één seizoen.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32