Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Petitie tegen versobering busvervoer Zwolle is 1.765 keer ondertekend

Algemeen

(door Erik-Jan Berends) ZWOLLE – Initiatiefnemer Ingmar Boersma van de petitie tegen de versobering van het busvervoer in Zwolle, heeft woensdag 1.765 handtekeningen overhandigd aan gedeputeerde Bert Boerman. “Dit is het eindpunt van wat we als ‘gewone burgers’ kunnen doen. We moeten het nu loslaten.”

Boersma vindt dat het maximale is bereikt en heeft in ieder geval twee toezeggingen gehad. “We hebben een alternatief plan bij de provincie ingediend met een stuk of vijf ‘quick fixes’, situaties die snel opgelost kunnen worden. Daarover hebben we de toezegging dat die in december worden ingevoerd, indien mogelijk zelfs eerder. Daarnaast heeft de gedeputeerde beloofd dat onze visie vanuit reizigersperspectief niet in een la verdwijnt maar wordt meegenomen bij de nieuwe concessie over een kleine twee jaar.”

Winst

Waar het oorspronkelijk de bedoeling was dat de overhandiging een kwartier zou duren, heeft Boersma uiteindelijk zo’n veertig minuten met Boerman en Edgar Siemerink, Specialist Openbaar Vervoer bij de provincie, gesproken. “Ze hebben uitgebreid de tijd voor me genomen”, stelt de initiatiefnemer van de petitie vast. “Ik heb daarover een goed gevoel en dat is hoopvol. Meer zit er op dit moment ook niet in. Ons plan zit op het netvlies van de provincie en dat is winst.”

Afbeelding
Afbeelding