studenten aan het werk om blotevoetenpad aan te leggen
studenten aan het werk om blotevoetenpad aan te leggen

Windesheim studenten leggen blotevoetenpad aan bij Park de Stadshoeve voor bewustwording hitteprobleem.

Ingezonden Ingezonden

Op 21 april is door studenten van Windesheim een blotevoetenpad met informatiebord opgeleverd in Park de Stadshoeve in Stadshagen Zwolle. Het project is opgezet om mensen bewust te maken van het hitteprobleem in steden en geeft informatie over wat het hitte-eilandeffect is en wat inwoners zelf kunnen doen om de toenemende hitte in steden tegen te gaan.

Het blotevoetenpad bestaat uit 8m2 vakken, met in elk vak een andere inhoud: flagstones, cacaodoppen, witte keien, houten cirkels, zand, bakstenen, boomschors en grind. Door het blotevoetenpad ervaren mensen zelf wat temperatuurverschil is tussen de verschillende ondergronden, met als hopelijk gevolg dat mensen  meer groen aanleggen in hun eigen tuin.

Initiatiefnemers van het project zijn Windesheim studenten Mora Rechberger, Hannah Bollman, Julian Kornau en Eva Schouten in samenwerking met Stichting de Stadshoeve, Welkoop Hasselt (sponsor van een groot deel van de materialen) en Climate Campus.

Tijdens de aanleg van het blotevoetenpad werd er hulp geboden door Jessica de Jonge en Esther Jellema van de Stadshoeve en medestudenten van Windesheim.

Kom vooral kijken en genieten van het bewandelen van het blotevoetenpad en word je bewust van de invloed die je zelf hebt om klimaatverandering tegen te gaan!

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32