Afbeelding
Foto: Freddy Schinkel

XIC Innovation Event maakt innovatieve genomineerden bekend

Algemeen

ZWOLLE - De genomineerden voor de XIC Innovation Award Regio Zwolle zijn bekend. Het zijn Blindsight Mobility uit Urk, Dutch Climate Systems uit Meppel en Nijland Cycling uit Heeten. De vakkundige jury kiest een winnaar uit drie bijzondere innovaties: een elektronisch alternatief voor de blindengeleidehond, een nieuwe milieuvriendelijke airconditioner technologie en een bijzondere bakfiets met een groot laadvermogen. 

Kennispoort Regio Zwolle, Polymer Science Park en Health Innovation Park dagen ondernemers uit om te innoveren en deel te nemen aan het XIC Innovation Event op donderdag 3 juni. Alle geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het online event via www.xic2021.nl. De organisatie reikt de XIC Innovation Award dit jaar voor de zevende keer uit aan een bedrijf binnen Regio Zwolle. Van 15.30 tot en 16.30 uur worden bedrijven uit Regio Zwolle geïnspireerd door innovatieve bedrijven en koplopers. Ondernemers gaan in gesprek over het belang van innoveren, ondersteuning bij innovatie door Regio Zwolle en het versterken van de innovatiekracht van de regio. Aan het einde van het event vindt de uitreiking van de XIC Innovation Award plaats.

Initiatief

De Cross-over Innovation Challenge (XIC) daagt ondernemers in Regio Zwolle uit om te innoveren. De beste inschrijving ontvangt de XIC Innovation Award tijdens het jaarlijkse XIC Innovation Event. De Vlega-bal, Medical Precision en Cloud Garden namen de prijs de afgelopen jaren mee naar huis. Het XIC is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle, Health Innovation Park en Polymer Science Park. 

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30