Afbeelding
aangeboden door kunstgrasnet.nl

Kunstgrasnet verkoopt meer en meer kunstgras

· leestijd 1 minuut Algemeen

Meer en meer mensen kiezen voor kunstgras in hun tuin, zoals blijkt uit de behaalde verkoopresultaten van Kunstgrasnet in 2020. “We willen een groene tuin en het liefst met natuurlijk uitziend gras, maar het mag ons geen tijd kosten”, zegt Kunstgrasnet. Kunstgras bied hiervoor de ideale oplossing. Het ziet er realistisch uit, geeft kleur in de tuin en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. 

Een groene tuin die geen tijd kost

Gemak dient de mens, dat is dan ook voor veel Nederlanders de reden om voor een tuin te gaan waarvan het onderhouden geen tijd kost. Een onderhoudsvrije tuin wordt al snel geassocieerd met een tuin vol tegels en stenen, maar helemaal afscheid nemen van een groen gazon lijkt moeilijk. Vandaar dat de populariteit van kunstgras hard toeneemt, merkt ook Kunstgrasnet op, die meer en meer kunstgrassen verkoopt. “Kunstgras vereist nauwelijks onderhoud en blijft altijd mooi van kleur, echt gras moet je onderhouden en je kunt droge plekken krijgen”. Een groene tuin die geen tijd kost is voor veel mensen de reden om echt gras te laten voor wat het is en te gaan voor kunstgras in de tuin.

Kunstgras met de uitstraling van echt gras

Kunstgras kent tegenstanders en voorstanders. Redenen die vaak terug komen bij tegenstanders niet te gaan voor kunstgras hebben voornamelijk te maken met de uitstraling ervan. Het ziet er voor deze mensen simpelweg te nep uit. De moeite en tijd die het onderhouden van echt gras kost wegen voor deze mensen nog op tegen de nadelen van kunstgras. Tot enkele jaren terug. Kunstgrasnet ziet de verkoop van kunstgras de laatste jaren namelijk in sterke mate toenemen. Dit komt volgens het bedrijf hoofdzakelijk door de ontwikkelingen die kunstgras heeft doorgemaakt: “Producenten kunnen kunstgras produceren met de uitstraling van echt gras. Dat zien we ook terug in ons eigen aanbod. Alle kunstgrassen zien er uit als echt gras, zelfs ons goedkoopste kunstgras”. Deze ontwikkeling neemt een drempel voor veel tegenstanders van kunstgras weg, waardoor de koopbereidheid toeneemt. 

Toepassingsmogelijkheden kunstgras zeer divers

Kunstgras in de tuin kennen we allemaal wel. Minder bekend is het dat kunstgras zeer diverse toepassingsmogelijkheden kent en zich uitstekend leent voor het gebruik bij uiteenlopende projecten. Je kunt het aanbrengen op verschillende ondergronden, tegen muren, het is zowel binnen als buiten te gebruiken, er is kunstgras voor het balkon en voor terrassen, noem het maar op. Deze ruime toepassingsmogelijkheden zijn een groot voordeel en een belangrijke reden voor de stijgende verkopen van kunstgras door Kunstgrasnet. 

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32