Afbeelding

Vertelvoorstelling over verslaving en herstel op Zwolle Unlimited

Cultuur

Hoe worstelt een verslaafde in herstel met zijn nuchterheid? Dat onderzoekt Raymond Uppelschoten in zijn vertelvoorstelling "Medaille: verhalen van herstel". Vrijdag 3 juni op Zwolle Unlimited.

Waar gaat Medaille over?
Paul is een succesvolle fotograaf. En verslaafd. Als hij een half jaar in herstel is, reist hij naar een plek met een bijzondere betekenis voor hem. Maar zijn vroegere leugens en fouten reizen achter hem aan. Uit alle macht probeert hij de oude demonen te verjagen. Maar ligt die macht wel bij hem?

Herstel van verslaving
In zijn eerste solovoorstelling "Medaille: verhalen van herstel" onderzoekt verhalenverteller Raymond Uppelschoten de worsteling van verslaafden in herstel. Nuchter en clean uit de kliniek, en dan? Er zijn al veel voorstellingen over de bedreiging en verschrikkingen van verslaving. Maar herstel is minstens zo’n uitdaging. Niet voor niets gebruiken verslaafden in herstel een veelzeggende uitdrukking: in herstel hoeft hij maar één ding te doen - je hele leven veranderen.

De problemen die Paul tegenkomt en de manier waarop hij daarop reageert, verschillen misschien niet eens zoveel van een niet-verslaafd mens. "Medaille: verhalen van herstel" is gebaseerd op verhalen van ervaringsdeskundigen. Hoge toppen en diepe dalen, idiote herinneringen en valkuilen vormen het landschap van deze sprankelende vertelvoorstelling.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32