Afbeelding

World Press Photo Exhibition 2019 Zwolle gaat laatste week in

Partnerbijdrages

World Press Photo Exhibition 2019 Zwolle in Academiehuis de Grote Kerk is nog één week te bewonderen. De tentoonstelling omvat de meest prestigieuze persfotografie ter wereld.

Het beste wat hieruit voortkomt, is nog deze week te zien in de Grote Kerk in hartje Zwolle. Dat betekent ruim 150 beelden in totaal, waarvan de belangrijkste van een audiotour zijn voorzien. De organisatie kijkt nu al terug op een succesvolle editie. “Deze tentoonstelling is een mooi staaltje samenwerking zoals we dat graag zien in Zwolle”, aldus directeur Karel Jan Voogd van Stichting Academiehuis de Grote Kerk.

Met dank aan Filmhuis Fraterhuis realiseerde de organisatie de toevoeging van bewegend beeld, de ‘Digital Storytelling Contest’. Landstede studenten waren betrokken bij organisatie en PR én hosten dagelijks de tentoonstelling. De betrokken ‘Zwolse Kunstvrienden’ dragen het venster op de wereld een warm hart toe en steunden deze met een financiële bijdrage. Daarnaast waren er bijdragen van het Hervormd Weeshuis en het Zwolle Fonds.

Naast de World Press Photo zijn er ook exposities van Deltion en Landstede studenten te bewonderen. Windesheim verzorgde vorige week een succesvolle editie van ‘Uitgelicht’ in het teken van de World Press met fotografe Inge van Mil vanuit de Grote Kerk. “Hiermee is het ook het onderwijs bijzonder sterk vertegenwoordigd geweest tijdens deze editie. Iets waar we ongelofelijk trots op zijn”, besluit Voogd. Nog tot en met zondag is er de gelegenheid de winnende foto’s en video’s te zien.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32