Afbeelding
Aangeleverd

Hoe kun je je het beste verplaatsen als je een lange reis gaat maken?

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Iedereen heeft wel eens voor de vraag gestaan: hoe ga ik die lange reis maken? Ga ik vliegen, neem ik de auto, ga ik met het openbaar vervoer of huur ik een auto?

Dit zijn vragen die je niet een-twee-drie kunt beantwoorden. Een groot aantal zaken spelen hierbij namelijk een rol.

      • Wat gaat het me kosten?
      • Hoeveel tijd ben ik onderweg?
      • Hoe flexibel (qua vervoer) wil of moet ik zijn op mijn bestemming?
      • Met hoeveel personen ga ik op reis?
      • Waar ga ik naar toe?
      • Hoeveel bagage wil ik mee kunnen nemen?
      • Hoe milieubewust wil ik zijn?

Afhankelijk van de antwoorden die je jezelf geeft op de bovengenoemde vragen, zul je kiezen voor een bepaald vervoermiddel. Indien blijkt dat vliegen te duur is en een ander vervoermiddel nemen veel voordeliger, dan valt het vliegtuig al snel af. Is de tijdsfactor echter een belangrijker criterium dan de kosten, dan kan vliegen toch weer de voorkeur krijgen. Is het milieuaspect een cruciale factor, dan zal ook hier vliegen vaak buiten beschouwing worden gelaten. Hier zouden dan de bus of trein de beste oplossing bieden. 

Uit een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid komt echter naar voren dat slechts zes procent van de ondervraagden kiezen voor de laatstgenoemde twee vervoermiddelen. Al met al is het duidelijk dat het geen eenvoudig vraagstuk is.

Kiezen voor de auto

De keuze om met de auto de lange reis te maken, is echter om meerdere redenen bijna voor de hand liggend. Zeker als er twee of meer personen in de auto de kosten delen. Verder heeft het gezamenlijk reizen als voordeel dat je gemiddeld per persoon het milieu minder belast. Blijft natuurlijk de vraag: wat voor auto gebruik ik en hoe betrouwbaar is de auto? 

Een oudere auto is vanzelfsprekend belastender voor het milieu dan de nieuwe auto’s die aan de huidige normen moeten voldoen. Dit kan ertoe leiden dat je besluit om een auto te huren, zelfs als je er een voor de deur hebt staan. De grootte van de auto speelt ook een rol, vooral als je met meerdere personen op vakantie gaat. Bezit je dan echter een kleine auto, dan kan ook hier een huurauto een oplossing bieden. Niet alleen vanwege de comfortabelere beenruimte, maar ook vanwege de bagageruimte. 

Autoverhuurbedrijven hebben normaliter een goed onderhouden wagenpark. Dit zou moeten betekenen dat de huurauto’s voldoen aan de huidige gestelde normen.In de wereld van autoverhuurbedrijven is er sinds 2018 een nieuwe speler aan de horizon verschenen: Oscar.

Een auto huren bij Oscar

Sinds kort is Oscar actief op de Nederlandse markt. Het is een organisatie die samenwerkingsverbanden aangaat met lokale bedrijven. Eén van de nieuwste franchise vestigingen van Oscar is Autobedrijf Bunt in Kampen. Een lokaal autobedrijf in jouw buurt dat al meer dan 30 jaar bestaat. Klik op Oscar Autoverhuur Kampen en je vindt de huurauto die het beste bij jou past. 

De bedoeling van Oscar is om de autohuur voor de klant te veraangenamen, vergemakkelijken, toegankelijk te maken en betaalbaar te laten zijn. De prijzen die door Oscar worden gehanteerd zijn attractief en concurrerend met die van andere aanbieders op de autoverhuurmarkt. De afgelopen tijd is er in de media ook al de nodige aandacht geweest voor Oscar. Een pakkend artikel over Oscar is terug te vinden op Mashable.

Ter afsluiting willen we je op het hart drukken, dat als je een auto wil huren, je aandacht dient te schenken aan een aantal punten. Op de internetsite van Auto en Vervoer kun je een checklist vinden die je kan helpen bij het vinden van de voor jou geschikte huurauto.