Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wat te doen met je poen in 2022? 3 tips!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ben jij lekker aan het sparen of zie je je omzet flink oplopen? Lucky you! In deze dure tijden kan iedereen wel een extraatje gebruiken. Maar wanneer er na je vaste lasten nog een flink bedrag overblijft wil je hier natuurlijk wel iets nuttigs mee doen. 

Maar wat is vandaag de dag nog nuttig, nu de inflatie alsmaar toeneemt en de rente op spaargeld minimaal is? Wij zetten het op een rijtje, wat je kunt doen met je poen!

     1.  Groen doen

Nu de gas- en elektra rekening behoorlijk aan het oplopen is, kun je maar beter een vlucht naar voren nemen. Hiermee bedoelen wij dat het raadzaam is om te kijken hoe je kunt besparen op je vaste lasten, nu maar ook in de toekomst. Want dat deze prijzen gaan dalen, dat is nog lang geen zekerheid.

Door nu te investeren in het verduurzamen van je huis of bedrijfspand, weet jij in de toekomst dat je lasten zullen dalen. Daarnaast zijn er op dit moment gunstige belastingvoordelen en subsidies verkrijgbaar wanneer je dit soort acties onderneemt. Kortom, investeer in verduurzaming.

     2.  Los af

Doordat je misschien je hypotheek tegen een gunstig rentepercentage hebt af kunnen sluiten, lijkt het ongunstig om deze af te lossen. Maar wanneer je de rekensom maakt wat het je maandelijks gaat opleveren en wat het je níet oplevert wanneer je het gewoon spaart, dan zul je zien dat het al snel uit kan. En laten we eerlijk zijn, het blijft tenslotte gewoon een schuld. 

     3.  Investeer

Naast aflossen en investeren in verduurzaming is het goed om je kansen te spreiden en je horizon te verbreden. Je verdiepen in aandelen en obligaties is dan ook een aanrader. Hoeveel risico je wilt lopen kun je hiermee zelf bepalen, maar wanneer jij geld investeert wat je niet meteen weer nodig hebt dan kun je hier leuke winsten mee behalen.

Iets meer risico maar óók iets meer kans op een leuke winst? Ga dan voor het investeren in Bitcoin of andere crypto. Dat dit tegenwoordig echt niet meer lastig is, bewijst het platform immediateedge.biz/nl/ wel. Dit is zo gebouwd dat zelfs de beginner het begrijpt. Als je met een bescheiden inlegt begint, leer je al doende. 

Kortom, wees flexibel én toekomstbestendig door na te denken over je financiële toekomst. Je hoeft niet meteen grote stappen te nemen om op termijn een mooi resultaat te behalen.