Genieten van Zwolle tijdens Zwarte Waterregatta

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Op zondag 21 juni 2015 wordt de jaarlijkse Zwarte Waterregatta gehouden. Een nationale roeiwedstrijd georganiseerd door de Zwolsche Roei & Zeil Vereniging (ZRZV).

Volgens de organisatie is de route veiliger en sneller dan afgelopen jaar. Er zijn twee heats van vijf kilometer. De eerste tijdrace start om 11.00 uur, de tweede heat om 14.00 uur. Startpunt is ongeveer 500 meter voor de Twistvlietbrug te Zwolle. Toeschouwers kunnen vanaf de eerste rang de roeiers tijdens de wedstrijd aanmoedigen vanaf verschillende bruggen.

Deelnemers zijn leden van de roeivereniging uit heel Nederland. Er wordt geroeid in ploegboten. Variërend van tweepersoons tot lange achten. Het is een veteranenwedstrijd. Bij het roeien ben je veteraan vanaf zevenentwintig jaar. Er zijn herenboten, damesboten en gemengde boten. Zo zijn de wedstrijden eveneens ingedeeld, waarbij de gemengde boten zijn ingedeeld bij de herenwedstrijden. Deelnemende roeiers kunnen zich aanmelden via zwartewaterregatta@zrzv.nl. Inschrijven kan tot 15 juni 2015 23.59 uur.

Feestelijk afsluiten
Bij deze roeiwedstrijd gaat het vooral om de eer en het plezier. En natuurlijk om te genieten van het mooie roeiwater en natuur van Zwolle. Maar er worden ook medailles uitgereikt. Na afloop gaan de leden van ZRZV en de deelnemers het geheel feestelijk afsluiten met een barbecue.

De wedstrijdroute begint ongeveer 500 meter voor de twistvlietbrug en passeert vervolgens de Mastenbroekerbrug en de roeivereniging ZRZV. De finish is bij de monding van de Overijsselse Vecht. Het eerste blok start om 11.00 uur, het tweede blok begint om 14.00 uur.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32