Afbeelding
Aangeleverd

Zo breng je extra sfeer aan je thuiskantoor

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

We werken allemaal al bijna een jaar thuis. Misschien moest je hiervoor een uur met de trein naar je werk en vind je het eigenlijk wel prima zo, maar het kan natuurlijk ook dat je je thuiskantoor inmiddels wel zat bent. De afwezigheid van je collega’s en af en toe een praatje maken bij het koffiezetapparaat, wie mist het niet? Het is tijd om je thuiskantoor een boost te geven, want waarschijnlijk zal je het komende jaar nog veel thuiswerken. Laat een frisse wind door je kantoor waaien met de volgende, sfeervolle items.

Grootse planten

Staat er in jouw kantoor voornamelijk een bureau, een stoel en een computer? Daar moet verandering in komen. Voeg wat grote planten toe die een luchtzuiverend werking hebben. Uit onderzoek is gebleken dat planten op kantoor een positief effect kunnen hebben op je gemoedstoestand en kan leiden tot meer tevredenheid onder medewerkers. Dus waarom jezelf niet een handje helpen?

Een openhaard

Waarschijnlijk had je deze optie nog totaal niet bedacht, want het is niet heel conventioneel om een openhaard in je kantoor te hebben. Maar waarom eigenlijk niet? Het geeft de ruimte warmte en een rustgevende sfeer. Op deze manier word jezelf opsluiten op kantoor helemaal niet zo’n straf. Daarnaast kun je af en toe even een momentje voor jezelf pakken en tot rust komen. Check bij Haardencentrum Nederland welke soort haard het beste bij jouw thuiskantoor past!

Een goede opstelling

Een goede opstelling van je bureau, stoel en computer zal je wellicht niet direct koppelen aan een fijne sfeer in je thuiskantoor. Maar hoe vervelend is het wanneer je steeds moet verzitten en je fysiek moe wordt van je zittende werk? Juist! Een goede opstelling zorgt er niet alleen voor dat je productiever aan de slag kunt vanwege minder afleiding, het is ook nog een stuk gezonder voor je lichaam. Dit maakt het verzetten van een hoop werk een stuk makkelijker.

Mooie verlichting

Als jij nog steeds werkt met TL-buizen, is dit het moment om te switchen naar betere lampen. Het heet niet voor niets sfeerverlichting! Met wat mooie, decoratieve verlichting kun je de sfeer in je thuiskantoor een heuse boost geven. Niemand wordt ’s ochtends vrolijk van fel TL-licht. Start je ochtend rustig met een kop koffie en wat gedimd licht, en zet deze na verloop van tijd wat feller om de productiviteit te verhogen. Aan het eind van de dag kun je hetzelfde doen, waarbij je de lampen wat dimt terwijl je de laatste mailtjes nog wegwerkt.