CSV '28
CSV '28 Mark de Rooij

Chris Smit nieuwe voorzitter CSV’28

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

CSV’28 heeft een nieuwe voorzitter. Chris Smit, die al twee keer eerder voorzitter was van de amateurvoetbalclub, volgt Martijn Hakstege op. Hakstege was een jaar lang interim-voorzitter.

Op een Bijzondere Algemene Ledenvergadering (online) werd Smit gekozen als preses. Daarnaast zijn vier bestuursleden gekozen die samen met Smit het vastgestelde beleidsplan 2020-2025 uitvoeren. 

Smit is een oudgediende bij CSV’28. Hij is al twee keer eerder voorzitter geweest en stond aan het roer tijdens de verhuizing van de club van het Hoge Laar naar Stadshagen, in 2008. In 2018 vervulde hij een rol als onafhankelijk bemiddelaar bij de voetbalclubs op het Hoge Laar; Dieze West, FC Ulu Spor en HFC Storica. Daar kwam een samenwerking tussen de twee laatstgenoemde clubs uit voort. 

In het afgelopen jaar was Smit verenigingsadviseur voor CSV’28. Op verzoek van het bestuur heeft hij de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar het ontwikkelen van een toekomstbestendige organisatie van de club en hoe de verbinding gemaakt kan worden met wijkbewoners in Stadshagen. De uitkomsten van dit onderzoek en het bijbehorende advies zijn gepresenteerd tijdens de B.A.L.V. van 9 november.

Specifiek onderdeel van dit advies is dat er een compact bestuur komt van vijf leden en dat operationele taken en verantwoordelijkheden bij de verschillende commissies komen te liggen. Het bestuur bestuurt en commissies voeren uit. Maar ook wordt in de komende bestuursperiode aandacht geschonken aan het leggen van de verbinding met bewoners in de wijk Stadshagen en organisaties, zodat die de weg weten te vinden naar CSV’28.

Tijdens de B.A.L.V. hebben de leden ook afscheid genomen van Cor Kuiper (Secretaris), Martin van Markesteijn (Technische Zaken), Rob Kroeze (Penningmeester), Nicole Henschen (Voetbalzaken), Alain van der Wildt (Communicatie).

Het nieuwe bestuur van CSV’28 bestaat uit:

Bas Willemsen, portefeuille Facilitaire zaken

Erkan Kara, portefeuille Financiële zaken

Jan Clement, portefeuille Voetbal zaken

Steven Dekker, portefeuille Administratieve zaken

Chris Smit, voorzitter en portefeuille Staf

Marcel Zeephat, verenigingsadviseur