Afbeelding
Foto: Eva Posthuma

Senioren helpen? Gasthuizen helpt mee

Algemeen

ZWOLLE - Wie in Zwolle iets onderneemt voor senioren, kan een bijdrage aanvragen bij het fonds De Gasthuizen. In aanmerking komen verenigingen, clubs, groepsverbanden, burgerinitiatieven en particulieren die zelf niet voldoende budget hebben om hun plannen voor senioren te realiseren.

De Gasthuizen zoekt naar initiatieven die echt een verschil maken voor Zwolse senioren. Het idee moet het leven van Zwolse senioren leuker, interessanter of makkelijker maken.

Ook vindt De Gasthuizen het belangrijk dat het initiatief iets toevoegt Een compleet nieuw idee of iets dat nog nooit eerder is vertoond, is erg welkom. Verder vindt De Gasthuizen het belangrijk dat het project of de activiteit vanuit liefdadigheid, maatschappelijke betrokkenheid of een goed doel ontstaat. Partijen die er winst mee maken, komen niet in aanmerking.
Initiatiefnemers kunnen hun ideeën insturen tot 1 mei 2023. Daarna is er weer een toekenningsronde in oktober 2023. Meer informatie via www.degasthuizen.nl. Op 1 mei beoordeelt het bestuur van De Gasthuizen de nieuwe aanvragen.

Gerard Meijeringh