Afbeelding

De Gasthuizen steunt initiatieven voor Zwolse senioren

Algemeen

ZWOLLE - Wie in Zwolle iets onderneemt voor senioren en daar geld voor nodig heeft, kan een bijdrage aanvragen bij het Zwolse fonds De Gasthuizen. Verenigingen, clubs, groepsverbanden, burgerinitiatieven en particulieren komen hier allemaal voor in aanmerking. Op woensdag 1 mei 2024 beoordelen de bestuursleden van De Gasthuizen nieuwe aanvragen.

Het Zwolse fonds zoekt naar initiatieven die echt een verschil maken voor Zwolse senioren, die hun leven leuker, interessanter of makkelijker maken. Ook vindt De Gasthuizen het belangrijk dat het initiatief iets toevoegt aan wat er al in Zwolle is. Een compleet nieuw idee of iets dat nog nooit eerder is vertoond, is erg welkom.
Verder vindt De Gasthuizen het belangrijk dat het project of de activiteit vanuit liefdadigheid, maatschappelijke betrokkenheid of een goed doel ontstaat. Partijen die er winst mee maken komen niet in aanmerking. Bovendien is het een voorwaarde dat de organisatie zelf het geld niet zomaar beschikbaar heeft en de bijdrage van De Gasthuizen dus echt nodig heeft.
Initiatiefnemers kunnen hun ideeën insturen tot woensdag 1 mei. Daarna is de volgende toekenningsronde in oktober 2024. Meer informatie staat op www.degasthuizen.nl.