Sai van Wermeskerken tekende een contract bij PEC tot medio 2023.
Sai van Wermeskerken tekende een contract bij PEC tot medio 2023. Foto: PEC Zwolle Media

Van Wermeskerken langer bij PEC Zwolle

Sport

PEC ZWOLLE

Sai van Wermeskerken is er uit gekomen met PEC Zwolle. De rechtsback heeft zijn aflopende contract verlengd tot medio 2023.

De Japanner die in 2019 overkwam van Cambuur Leeuwarden, ontwikkelde zich al snel tot basisspeler en maakt dit seizoen helemaal een goede indruk. “Het moge duidelijk zijn dat we met Sai ontzettend blij zijn. Verdedigend staat hij zijn mannetje, maar ook opbouwend en aanvallend laat hij zich gelden. Als rechtsback heeft hij dit seizoen dan ook al meerdere assists achter zijn naam staan”, weet technisch manager Mike Willems.

“Ik zit hier goed op mijn plek, dus voor mij is het een logische stap om mijn contract te verlengen”, zegt Van Wermeskerken, die droomt van de Olympische Spelen in eigen land. Van Wermeskerken is al 26 jaar, maar hoopt als dispensatiespeler kans te maken op een plek in de selectie. Teamgenoot bij PEC, Yuta Nakayama, is aanvoerder van de olympische nationale ploeg van Japan.

Van Wermeskerken is de vierde speler in korte tijd die kiest voor een langer verblijf in Zwolle. Voor de winterstop verlengde PEC de contracten van Dean Huiberts, Eliano Reijnders en Sam Kersten. 

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30