Loes Riphagen begeleidt een jonge deelnemer aan een workshop.
Loes Riphagen begeleidt een jonge deelnemer aan een workshop. Foto: Eigen foto

Workshops door Loes Riphagen in het Anton Pieck Museum Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Kinderboekenillustrator Loes Riphagen geeft workshops voor kinderen en volwassenen in het Anton Pieck Museum aan de Noordwal 31 in Hattem. In het museum is een expositie van haar te zien.

De illustraties van haar boeken ‘Kom mee Kees’ en ‘Coco kan het!’ en werkmaterialen zijn te zien. De tentoonstelling valt onder de paraplu van ’Het Atelier’, een nieuw project van het museum waarin de bezoekers niet alleen kijken naar tentoongestelde illustraties maar ook zelf aan de slag gaan. 

In 2008 debuteert Loes met het boek Slaapkamernachtdieren. Haar tekeningen zitten vol fantasie en humor. Ze zijn intens kleurrijk, vol dieren en figuren en rijk in details, net zoals bij Anton Pieck. Ook zij toont de innerlijke wereld in beeld weergegeven.

Haar meest recente boek is ‘Kom mee, Kees’, over kikker Kees die met zijn vader een mooi en spannend avontuur beleeft. De illustraties voor dit boek zijn in deze expositie te bewonderen.

De tekst gaat verder onder de foto.


De expositieruimte. Foto: Hans van Leussen

Haar andere recente boek ‘Coco kan het!’ gaat over kleine vogel Coco die haar best doet om te gaan vliegen. In 2021 werd dit boek uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar. Er zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. Van dit boek zijn hier Loes haar meest favoriete illustraties tentoongesteld. 

In augustus geeft Loes Riphagen drie exclusieve workshops waarin ze de deelnemers meeneemt in haar werkproces. Ze begeleidt de deelnemers in het maken van hun eigen illustratie.
Er zijn workshops voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar op donderdag 11 augustus (van 13.30 tot 15.00 uur) en op donderdag 18 augustus (van 10.30 tot 12.00 uur) en één voor iedereen vanaf 12 jaar op maandag 22 augustus (van 13.30 tot 15.00 uur). Meedoen aan de workshop kost 7,50 euro, inclusief materialen en entree voor het museum.

Aanmelden is vanwege het beperkte aantal plaatsen verplicht en kan door een mail te sturen aan: info@antonpieckmuseum.nl. Vermeld de naam van de deelnemer, de leeftijd en voor welke dag de aanmelding is. Er volgt dan een bevestigingsmail.

De expositie ‘Het Atelier’ is nog te zien tot 19 maart.

Zie ook www.antonpieckmuseum.nl

Afbeelding
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34
Afbeelding
Tussenland intiem feest van theater, rootsmuziek en storytelling Algemeen 31 mei, 15:35
Afbeelding
ZAC-aanvalster Alieke Kale kijkt tevreden terug, maar wil meer Sport 31 mei, 14:35