Dan Forrest is onder de indruk van Schoolkoor Meander College

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - ‘Beautifully done! Merry Christmas to all of you!’ was de persoonlijke reactie van de Amerikaanse grootheid Dan Forrest voor Schoolkoor Meander Vocaal.

Vlak voor de lockdown, op woensdag en donderdag 15 en 16 december, schitterde het koor Meander Vocaal samen met Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel in twee uitverkochte kerstconcerten. Theater de Spiegel was het decor van kerstconcerten in Engelse stijl met traditionele werken van John Rutter en David Willcocks. Tevens stond er nieuw werk op het programma, onder meer van Dan Forrest. 

Indruk

Forrest is verantwoordelijk is voor de compositie ‘See, Amid the Winter Snow’. Na publicatie van de video van het kerstconcert liet Forrest met een persoonlijk bericht weten onder de indruk te zijn van het resultaat. In Amerika is hij erg bekend in de highschool-scene, maar in Europa nog erg onbekend. Schoolkoor Meander Vocaal heeft met de release van dit Amerikaanse kerstnummer de Europese primeur. Oud-leerling Jelle Raap tekende voor de videoclip.

Forrest is in Amerika een gevierde componist die zijn werk voornamelijk schrijft voor highschools. De traditionele melodieën worden door Forrest voorzien van een filmische sfeer, wat voor iedereen de kerstgevoel versterkt. De live-video van ‘See, amid the winter’s snow’ wordt inmiddels ook goed ontvangen en de schoolleiding laat weten ‘trots te zijn’ en is blij dat iedereen nu dit kerstgevoel kan meebeleven. 

Meander Vocaal is het schoolkoor met examenleerlingen muziek. Het 90-koppige koor staat onder leiding van de muziekdocenten Albert Dam en Jasper van der Deen. Tot de vaste activiteiten behoren de concerten met koor en orkest, wat een wezenlijk onderdeel vormt van de muzikale opleiding op het Meander College.

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43