Afbeelding
Foto: Fred Tigelaar

Hockeyclub gaat voor eigen blaashal

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Harry Bouwhuis)

HOCKEY - Een lang gekoesterde wens van Hockeyclub Zwolle gaat in vervulling. Met de komst van een blaashal op Het Hoge Laar is er voor het zaalhockeyseizoen meer tijd voor hockey en minder reistijd voor ouders en leden.

Uitwijken naar bijvoorbeeld de WRZV-hallen en sporthallen in onder meer Dalfsen en Nieuwleusen is niet meer aan de orde, net als het sjouwen met balken voor de boarding.
Tjeerd den Boer van HC Zwolle is één van de initiatiefnemers voor de realisatie, verenigd in de Projectgroep Hockeydome Zwolle. “De vergunning is inmiddels binnen en ook de financiering is rond dankzij een succesvol gepresenteerd obligatieplan binnen de club. Een hele zorg minder. We kunnen aan de slag. Voor het winterseizoen moet alles rond zijn. “
Den Boer is ervan overtuigd dat het zaalhockey in Zwolle door de realisatie van de blaashal een boost krijgt. “Het gebrek aan goede locaties is altijd dé onzekere factor bij het zaalhockey geweest. Dat probleem is bij ons nu opgelost met een mooie en functionele blaashal met twee wedstrijdvelden. En het is bovendien goed voor het clubgevoel. Er komt nu ook in de winter veel meer reuring op de club. Er zijn intussen contacten met scholen en het CSE om de hal te verhuren in de daluren. Er zal binnenkort een beheerder worden aangesteld.”
De club is nog op zoek naar extra vrijwilligers die willen helpen de hal, die wordt geplaatst aan de kant van HFC Storica, in september op te bouwen en in maart weer af te breken. Den Boer: ”De fabrikant zal daarbij zorgen voor goede begeleiding en ook voor opslag zorgen. We zijn erg blij met deze stap.”