Chris van der Meulen
Chris van der Meulen Rainer Fröhlich

Salverda Trofee: Van der Meulen schiet uit de startblokken

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

In zijn laatste seizoen als voetballer is Chris van der Meulen uit de startblokken geschoten met drie treffers in twee duels. Van der Meulen (36) veroverde de Salverda Trofee in 2015 en 2017.

Berkum won ook haar tweede duel in de hoofdklasse B en na een doelpunt tegen ONS Sneek scoorde Van der Meulen twee keer tegen Eemdijk (3-2 winst). De laatste kwam in blessuretijd vanaf elf meter. Johnsen Bacuna en Jonathan van Marle volgen in de tussenstand met twee doelpunten, goed voor vier punten in de Zwolse topscorerscompetitie.

Met de start van de competitie voor de overige teams barst de strijd om de Salverda Trofee komende weekeinde weer in alle hevigheid los. Wie worden de opvolgers van Stan Wissink en Erica de Bok?

De HTC-spits kroonde zich in 2018/2019 tot Zwols topschutter en kreeg dit jaar vanwege corona geen opvolger. Youp Kok was met zeventien doelpunten in de eerste klasse (noord) hard op weg naar zijn eerste titel, maar werd verslagen door het virus. In 2019 werd de SVI-spits tweede achter Wissink.

Bij de vrouwen stond Berkum-aanvaller Céline van Velsen aan kop toen de competities werden afgebroken, op de voet gevolgd door vijf speelsters. Erica de Bok van EDON, winnaar van de eerste twee edities, stond tweede.

De competitie voor vrouwen gaat nu een vierde seizoen in. De mannen beginnen aan editie veertien. De prestigieuze prijs gaat gepaard met een geldbedrag van 500 euro plus 250 euro teamprijs. Naast de topscorersstrijd is er zoals gewoonlijk ook weer een klassement voor teams met de minste tegengoals. De winnaar daarvan gaat met een cheque van 250 euro naar huis.

Bekijk de stand iedere week onderaan de laatste sportpagina van de krant, en al eerder op de Facebookpagina. De Salverda Trofee wordt georganiseerd door De Swollenaer in samenwerking met Salverda Bouw. Wij wensen iedereen weer veel succes en hopen de prijswinnaars te kunnen begroeten bij de uitreiking aan het einde van het seizoen 2020/2012. Dat was afgelopen seizoen vanwege corona niet mogelijk.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30