Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Musicus Rik Elings krijgt erepenning van Zwolle

Cultuur

ZWOLLE - Burgemeester Peter Snijders heeft woensdag de erepenning van de gemeente Zwolle uitgereikt aan musicus Rik Elings. 

Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in de Schepenzaal van het stadhuis naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Cultuurschip Thor in 2021. Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle kent Rik Elings de erepenning toe als blijk van waardering voor zijn jarenlange grote muzikale en culturele verdiensten voor de stad. ‘Bevlogen, veelzijdig en vakkundig is hij voor velen een voorbeeld en een bron van inspiratie. Met ‘liefde op de eerste klank’ brengt hij jong talent verder en brengt hij de stad naar een hoger cultureel niveau.’

Overzicht
Met Rik Elings telt het gezelschap erepenninghouders nu bijna veertig personen en/of organisaties. Zwolle heeft twee ereburgers, Henk Jan Meijer en Wim Waanders. In de loop der jaren zijn meerdere houders van de erepenning en ook enkele ereburgers overleden. Op zwolle.nl is het volledige overzicht terug te vinden, evenals informatie over het onderscheid tussen de erepenning en het ereburgerschap.

Afbeelding
Afbeelding
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30