Afbeelding
Aqangeleverd

Tips van de fietsbandenspecialist

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het voorjaar is weer van start gegaan en we pakken massaal de (elektrische) fiets. Heb je jouw fiets al een tijdje niet gebruikt, dan is het tijd om je stalen ros af te stoffen en de banden op te pompen. Maar zijn de fietsbanden nog wel in goede staat? Of zit er geen profiel meer op de banden en is het nodig om deze te vervangen? Fietsbandenspecialist Fietsbanden.com uit Zwolle geeft je 4 tips als je nieuwe fietsbanden gaat aanschaffen.

1: De juiste bandenmaat

Het belangrijkste wat je als eerste moet checken is de bandenmaat. Deze vind je op de wang (zijkant) van de buitenband. Koop je verkeerde maat fietsband dan past deze mogelijk niet op de velg of loopt de band aan met alle gevolgen van dien.

2: Wat voor type fiets heb je?

Heb je een oude stadsfiets, of een mooie elektrische fiets? Je kunt je voorstellen dat een elektrische fiets andere type banden nodig heeft voor de hogere snelheden. Daarom kies je bijvoorbeeld voor de wat luxere ‘e-bike approved’ Schwalbe fietsbanden. Voor je oude stadsfiets waar je enkele kilometers mee rijd, zijn basic fietsbanden misschien wel goed genoeg.

3: Check ook het velglint!

Vaak word hier niet op gelet en dat is zonde. Het velglint, is die nog in goede staat? Zo niet, dan kunnen bijvoorbeeld spaaknippels de binnenband lek prikken. Bij twijfel direct vervangen, scheelt je een hoop tijd en gedoe.

4: Bandenspanning

Heb je eenmaal je nieuwe fietsbanden gemonteerd, dan is het belangrijk om de banden van je elektrische fiets op de juiste spanning te pompen. Bij een te lage spanning zijn er namelijk veel nadelen voor de banden en de fiets. Bij een e-bike gaat de actieradius flink achteruit, slijten de buitenbanden een stuk sneller en is de kans op een lekke band aanzienlijk groter. Zorg dus dat de fietsbanden op de juiste spanning zijn en check dit ook elke maand een keer.

Wil je nieuwe fietsbanden kopen, maar twijfel je over een bandenmaat of merk? Neem dan contact op met de fietsbandenspecialist. Zij helpen je graag met het kiezen van de juiste banden zodat je weer vele kilometers vooruit kunt!