Afbeelding
Archieffoto: Pedro Sluiter

Gemeente Zwolle verwacht vanmiddag veel boeren bij IJsselhallen

Algemeen

ZWOLLE- De gemeente Zwolle meldt op Twitter dat ze verwacht dat vanmiddag veel boeren naar Zwolle komen.

Volgens de gemeente heeft Farmers Defence Force de boeren opgeroepen om een hoorzitting van de provincie Overijssel bij te wonen. Deze zitting is, vanwege de verwachte grote belangstelling, verplaatst naar de IJsselhallen. De gemeente Zwolle adviseert mensen in de omgeving rekening te houden met eventuele verkeersdrukte en betogende boeren.

Uit een mail van de provincie Overijssel zou blijken dat deze hoorzitting openbaar is, volgens Farmers Defence Force. “Belangstellenden konden zich aanmelden per e-mail voor toegang tot de publieke tribune. Gezien het grote belang dat we als agrarische sector hebben bij deze zaak, riepen wij jullie op je aan te melden, om de zaak vanaf de publieke tribune te kunnen volgen. Tot onze verbijstering ontvingen de eerste aanmelders een afwijzing van de provincieambtenaar.”

Oproep

De boeren melden dat ook de gemeente Zwolle zich bij de actiegroep heeft gemeld. “Ondanks dat we duidelijk hebben gemaakt dat onze oproep niet om een demonstratie gaat maar om plaats te nemen op de publieke tribune, volhardt men ten onrechte in een mail, waarin wordt gesuggereerd dat het wel om een demonstratie zou gaan. Kennelijk draait het ambtelijke systeem alleen nog op volle toeren voor milieuorganisaties die ons uit het landschap willen vegen. Dat zijn de organisaties die met tonnen subsidie van diezelfde overheid, geen strobreed in de weg wordt gelegd”, aldus de strijdbare boeren.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 23 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32