Afbeelding
Foto: Aangeleverd

40-jarig jubileum Wim van Ree wordt gevierd met symposium in Jeruzalemkerk

Algemeen

ZWOLLE - Diaconaal consulent Wim van Ree is veertig jaar werkzaam bij de kerk van Zwolle. Ter gelegenheid daarvan is op vrijdagmiddag 3 februari het jubileumsymposium ‘Diaconie, hart van kerk en stad’ in de Jeruzalemkerk in Zwolle. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Wim van Ree is in dienst van de Protestantse Gemeente Zwolle en is van daaruit ook secretaris van het Diaconaal Platform Zwolle, een samenwerkingsverband van diaconieën van maar liefst 27 Zwolse kerken. Van Ree is als sleutelfiguur betrokken bij tal van initiatieven in de stad om mensen te ondersteunen die in de knel zitten en hij is aanspreekpunt voor veel maatschappelijke organisaties en de gemeente.

Sprekers tijdens het symposium zijn Peter van de Kamp (emeritus docent praktische theologie TU Kampen/Utrecht) over Bijbelse noties bij armoede, Michiel van Willigen (wethouder armoede en schulden gemeente Zwolle) over nieuwe armoede, en Gerard den Hertog (emeritus hoogleraar systematische theologie TU Apeldoorn) over Dietrich Bonhoeffer ‘Bidden en het goede doen onder de mensen’.

Het symposium is van 14.00 tot 16.30 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Om 16.00 uur is er een receptie met gelegenheid om Wim van Ree te feliciteren. Locatie: Assendorperdijk 134 te Zwolle.

Gerard Meijeringh

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30