Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Van de tribune: Enkele reis Friesland

· leestijd 1 minuut Algemeen

Wanneer je alle niet gegeven penalty’s en onnodige verliespunten in blessuretijd van PEC Zwolle bij elkaar zou optellen, staan we hoog in het linkerrijtje. Helaas werken de scheidsrechter en VAR van dienst niet mee en onthouden ze ons terechte strafschoppen. Of ze vergeten hun horloge in de gaten te houden en laten meer blessuretijd toe dan aangegeven.

De schuld bij de arbitrage leggen is te makkelijk. Samenvattend kun je zeggen dat het ons niet mee zit. Geluk dwing je echter af. Met deze trainer lukt dat helaas niet. Toch heeft de man echt wel iets in zijn mars. Anders stond je niet op het (nog steeds) comfortabele aantal van 28 punten.

Zaterdagavond zag ik echter witte zakdoekjes in het uitvak op de tribune in Sittard. Vrouwe Fortuna was de thuisploeg gunstiger gezind. De scheids gaf weer eens een geheide penalty niet aan ‘ons’.

Johnny Jansen is geen voorbeeld van een trainer die in staat is de wedstrijd te laten kantelen. Zowel tactisch niet, maar ook mentaal lukt het de man niet om zijn spelers te raken. Gedweeë lammetjes, keken zaterdagavond gelaten toe hoe de venijnige spits van Fortuna Sittard de boel wel op scherp kreeg.
Jansen stond in zijn coachvak met z’n handen in de zakken van zijn jas en drentelde wat op en neer. De vraag drong zich op of deze man nog in staat is dit elftal aan de praat te krijgen?

Een trainer met pompebleddenbloed in de aderen die voorafgaand aan het duel met Heerenveen verklaart daar het trainerschap te ambiëren, is ongeschikt voor PEC. De onnozele hals kan wat mij betreft opzouten. 

Dit soort berichten kraam je niet uit als je in de hoofdstad van Overijssel mag werken. Hij past niet bij de mooiste club van allemaal en dat zien we terug op het veld.
Onder Jansen hebben we hele aardige resultaten gehaald. Alle hulde! Nu het tegenzit, komt zijn onmacht en gebrek aan motiverend vermogen wreed aan de oppervlakte. Zoals de trainer langs de lijn acteert, zo speelt zijn elftal de laatste weken: inspiratieloos.

In het zuidelijke Limburg was Zwolse trots slechts in het uitvak te vinden. De club zal alles moeten doen om in de laatste wedstrijden de nodige punten te pakken. Dat kan als iedereen, inclusief de trainer en supporters, pal voor en achter PEC Zwolle gaan staan. Daarna snel afscheid nemen van Jansen met een enkele reis richting Friesland.

Gerard Meijeringh